BENELUX REGISTRATIE vanaf 545,- / EUROPESE MERKREGISTRATIE vanaf 1275,- (Klik Hier)


HOMEVEEL GESTELDE VRAGEN (FAQ)HANDELSNAAM REGISTREREN

Onderwerp: Handelsnaam Bescherming

4. Op welke regelgeving kan men voor handelsnaam bescherming een beroep doen?

Handelsnaambescherming wordt geregeld in de Handelsnaamwet. Hierin is geregeld wanneer inbreuk op een handelsnaam plaatsvindt en welke voorwaarden er zoal zijn verbonden aan het gebruik van een handelsnaam.

Indien men een handelsnaam in de Benelux als merk laat deponeren kan men behalve op de handelsnaamwet ook een beroep doen op het Benelux merkenrecht voor bescherming van de handelsnaam. De bescherming die het Benelux Verdrag inzake de Intellectuele Eigendom geeft is in het algemeen veel ruimer. Men kan een handelsnaam ook als merk voor de gehele Europese Unie laten deponeren.

De bescherming van een bedrijfslogo valt buiten het bereik van de handelsnaamwet en kan alleen worden geregeld via het merkenrecht.


TERUG NAAR OVERZICHT VRAGEN OVER HANDELSNAAM BESCHERMING

VRAGEN REGISTREREN VAN EEN MERK - ALGEMEEN   VRAGEN REGISTREREN VAN EEN LOGO  
VRAGEN REGISTREREN VAN EEN EUROPEES MERK   VRAGEN PROCEDURE MERK REGISTREREN  


Bedrijfsnaam Beschermen
Beschermen Handelsnaam & Merk
Merkregistratie BuitenlandMerkbescherming EuropaEuropese Unie MerkregistratieMerkbescherming BeneluxMerkregistratie BeneluxMerkregistratie Verenigde StatenMerkregistratie CanadaMerkregistratie USAMerkbescherming USAMerkregistratie NederlandMerkregistratie BelgieMerkregistratie DuitslandMerkregistratie FrankrijkMerkregistratie EngelandMerkregistratie Europa of BeneluxMerkbeschermingInformatie MerkregistratieMerkregistratie BuitenlandMerkregistratie EuropaMerkregistratie U.S.A. & CanadaMerkregistratie Zuid-AmerikaMerkregistratie Australasia, AfrikaUw Merk Deponeren in EuropaMerk VastleggenMerk RegistrerenMerk BeschermenMerknaam DeponerenMerknaam VastleggenMerknaam RegistrerenMerknaam BeschermenNaam DeponerenNaam VastleggenNaam BeschermenNaam RegistrerenLogo DeponerenLogo VastleggenLogo RegistrerenLogo BeschermenInternationale MerkregistratieVernieuwing MerkregistratieMerkregistratie DuitslandMerkregistratie FrankrijkMerkregistratie SpanjeMerkregistratie ItalieEuropese MerkregistratieMerkregistratie UK / EngelandMerkregistratie NoorwegenMerkregistratie Verenigde StatenMerkregistratie CanadaMerkregistratie USAMerkregistratie Noord AmerikaMerkregistratie AustralieMerkregistratie Nieuw-ZeelandMerkregistratie ChinaMerkregistratie JapanMerkregistratie Nederland