BENELUX MERKREGISTRATIE OF EUROPESE MERKREGISTRATIE AANVRAGEN (Klik Hier)

GRATIS MERKENSCAN, OFFERTE MERKREGISTRATIE OF TELEFONISCH CONSULT (Klik Hier)


HOME


Merkregistratie in Duitsland kan men op 3 verschillende manieren verkrijgen:

1. Via een Nationale Merkregistratie.
2. Via een Internationale Merkregistratie
3. Via een Europese Unie Merkregistratie

Een Nationale Merkregistratie is alleen geldig voor Duitsland, bij een Internationale Registratie kan Duitsland worden gekozen als een van de mogelijke landen.

Een Europese Merkregistratie is geldig voor alle 27 landen die onderdeel vormen van de Europese Unie, waaronder dus ook Duitsland. Alle procedures hebben zowel voordelen als nadelen. Deze zijn in onderstaand overzicht in kaart gebracht op basis van opgedane ervaringen in de afgelopen jaren met de diverse merkregistratie procedures:

Duitsland  Nationale Registratie (N)   Via Internationale Registratie (IR)   Via Europese Merkregistratie (EU)  
       
Landen   Duitsland   Keuze o.a. Duitsland   27 EU Landen  
Aanvragen  Kan per direct   Eerst basisregistratie   Kan per direct  
Later uitbreiden  Niet mogelijk   Wel mogelijk   Niet mogelijk  
Basisregistratie?  Niet nodig   Verplicht   Niet nodig  
Basisafhankelijk  Niet afhankelijk   Ja, eerste 5 jaar.   Niet afhankelijk  
Kostenindicatie  Relatief hoog   Afhankelijk landenkeuze   Relatief zeer laag  


Een Nationale merkregistratie wordt vooral gebruikt in situaties waarbij op voorhand in andere landen problemen worden verwacht. Het is de meest kostbare procedure omdat men voor de te maken kosten slechts merkregistratie in één land verkrijgt.

De Europese merkregistratie is vooral handig indien men in één keer merkregistratie wenst te verkrijgen in alle 27 landen van de Europese Unie. Veel bedrijven exporteren naar Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en dan is een Europese Unie Merkregistratie de meest eenvoudige en ook de voordeligste procedure voor merkregistratie in die landen. Men verkrijgt merkregistratie voor 27 landen voor een zeer aantrekkelijk tarief, gemiddeld minder dan 60 Euro per land. Een belangrijk voordeel van deze procedure is dat de lokale overheden géén weigeringsbevoegdheid hebben indien zij vinden dat een merk onvoldoende onderscheidend is. De procedure van Europese Merkregistratie is de afgelopen jaren enorm in populariteit toegenomen en met gemiddeld 10 maanden een snelle registratieprocedure.

Een Europese merkregistratie kan zelf ook als basis dienen voor een Internationale Merkregistratie zodat men in een later stadium bij een Internationale Registratie ook landen kan betrekken zoals o.a. de Verenigde Staten, Australië, de Russische Federatie.

Op deze link treft u een overzicht aan van de procedure voor Europese Merkregistratie.

Heeft u plannen voor Duitsland en wilt u daarvoor merkregistratie aanvragen, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op, zodat wij voor uw situatie de juiste route kunnen bespreken en u hiervoor een scherpe offerte kunnen sturen.Merkregistratie BuitenlandMerkbescherming in EuropaEuropese Unie MerkregistratieMerkbescherming BeneluxMerkregistratie BeneluxMerkregistratie Verenigde StatenMerkregistratie CanadaMerkregistratie USAMerkbescherming USAMerkregistratie NederlandMerkregistratie BelgieMerkregistratie DuitslandMerkregistratie FrankrijkMerkregistratie EngelandMerkregistratie Europa of BeneluxMerkbeschermingInformatie MerkregistratieMerkregistratie BuitenlandMerkregistratie in EuropaMerkregistratie U.S.A. & CanadaMerkregistratie Zuid-AmerikaMerkregistratie Australasia, AfrikaUw Merk Deponeren in EuropaMerk VastleggenMerk RegistrerenMerk BeschermenMerknaam DeponerenMerknaam VastleggenMerknaam RegistrerenMerknaam BeschermenNaam DeponerenNaam VastleggenNaam BeschermenNaam RegistrerenLogo DeponerenLogo VastleggenLogo RegistrerenLogo BeschermenInternationale MerkregistratieVernieuwing MerkregistratieMerkregistratie DuitslandMerkregistratie FrankrijkMerkregistratie SpanjeMerkregistratie ItalieEuropese MerkregistratieMerkregistratie UK / EngelandMerkregistratie NoorwegenMerkregistratie CanadaMerkregistratie Verenigde StatenMerkregistratie USAMerkregistratie Noord AmerikaMerkregistratie AmerikaMerkregistratie AustralieMerkregistratie Nieuw-ZeelandMerkregistratie ChinaMerkregistratie JapanMerkregistratie Nederland