BENELUX MERKREGISTRATIE OF EUROPESE MERKREGISTRATIE AANVRAGEN (Klik Hier)

GRATIS MERKENSCAN, OFFERTE MERKREGISTRATIE OF TELEFONISCH CONSULT (Klik Hier)


HOMEHANDELSNAAM REGISTREREN

OFFERTE MERKREGISTRATIE  VERNIEUWING MERKREGISTRATIE 
MERKREGISTRATIE BUITENLAND  UPGRADE BENELUX MERKREGISTRATIE 


UW HANDELSNAAM EN BEDRIJFSLOGO REGISTREREN

5 Vragen Over het Registreren van uw Handelsnaam en Bedrijfslogo als Merk  
1. Waarom kan men een Handelsnaam het beste ook als Merk registreren ? 
2. Wanneer kan men een Handelsnaam het beste als Merk registreren ? 
3. Waarvoor kan men een Handelsnaam als Merk registreren ? 
4. Waar kan men een Handelsnaam als Merk registreren ? 
5. Welke onderdelen van een Handelsnaam kan (of moet men) als Merk registreren ? 


DOE HIER EEN GRATIS SCAN IN HET MERKENREGISTER VOOR UW HANDELSNAAM (Klik Hier)

De handelsnaam of bedrijfsnaam is de naam van een onderneming. Inschrijving bij de Kamer van Koophandel is nodig om een onderneming op te richten. Het recht op een handelsnaam ontstaat al door het gebruik van de naam. Zonder merkregistratie kan men alleen een beroep doen op de Handelsnaamwet, die een veel beperktere naamsbescherming geeft dan het merkenrecht. Een handelsnaam als merk registreren doet men om een veel betere bescherming van de handelsnaam te realiseren.

Een handelsnaam kan immers steeds bekender worden, ook buiten de regio van de onderneming. Hierdoor wordt ook de behoefte aan ruimere bescherming van de handelsnaam veel groter. Door een handelsnaam als merk te registreren verkrijgt men in één keer bescherming binnen de gehele Benelux of Europese Unie op de naam. Dit geldt niet alleen voor bedrijven maar ook voor stichtingen of verenigingen.

Bescherming van een bedrijfslogo of verenigingslogo wordt op geen enkele wijze geregeld door de Handelsnaamwet. Deze bescherming kan men enkel verkrijgen door het logo als merk te registreren.

Puntsgewijs:

-De Merkenwet geeft betere naamsbescherming dan de Handelsnaamwet.
-Uitbreiding van naamsbescherming van lokaal naar nationaal (of internationaal).
-Alleen een merkregistratie geeft bescherming voor een bedrijfslogo.

Lid van de Benelux Vereniging Merken- en Modellenrecht

Lid van de International Trademark AssociationMerkregistratie BuitenlandMerkbescherming in EuropaEuropese Unie MerkregistratieMerkbescherming BeneluxMerkregistratie BeneluxMerkregistratie Verenigde StatenMerkregistratie CanadaMerkregistratie USAMerkbescherming USAMerkregistratie NederlandMerkregistratie BelgieMerkregistratie DuitslandMerkregistratie FrankrijkMerkregistratie EngelandMerkregistratie Europa of BeneluxMerkbeschermingInformatie MerkregistratieMerkregistratie BuitenlandMerkregistratie in EuropaMerkregistratie U.S.A. & CanadaMerkregistratie Zuid-AmerikaMerkregistratie Australasia, AfrikaUw Merk Deponeren in EuropaMerk VastleggenMerk RegistrerenMerk BeschermenMerknaam DeponerenMerknaam VastleggenMerknaam RegistrerenMerknaam BeschermenNaam DeponerenNaam VastleggenNaam BeschermenNaam RegistrerenLogo DeponerenLogo VastleggenLogo RegistrerenLogo BeschermenInternationale MerkregistratieVernieuwing MerkregistratieMerkregistratie DuitslandMerkregistratie FrankrijkMerkregistratie SpanjeMerkregistratie ItalieEuropese MerkregistratieMerkregistratie UK / EngelandMerkregistratie NoorwegenMerkregistratie CanadaMerkregistratie Verenigde StatenMerkregistratie USAMerkregistratie Noord AmerikaMerkregistratie AmerikaMerkregistratie AustralieMerkregistratie Nieuw-ZeelandMerkregistratie ChinaMerkregistratie JapanMerkregistratie Nederland